Uspješna godina za Grawe koncern

Grawe koncern je, uprkos nestabilnom ekonomskom okruženju, ostvario pozitivan godišnji rezultat i u prošloj godini. Dobit prije oporezivanja dostigla je 70,2 milijuna eura i bilansna suma povećana je na 7,8 milijardi eura.

Fakturirana premija Grawe koncerna u 2011. godini iznosi 721,7 milijuna eura. Istovremeno je iznos isplate naknada iznosio 416,2 milijuna eura. Na osnovu kriterija financijske stabilnosti i solventnosti, Grawe je ponovo značajno iznad prosjeka tržišta u 2011. godini i posjeduje potrebnu snagu da se suoči sa izazovima tržišta današnjice. "U protekloj godini vrijednost financijskih ulaganja čitavog koncerna u oblasti osiguranja iznosila je 3,4 milijarde eura, što u usporedbi sa prethodnom godinom predstavlja povećanje od 6,5%. Povjereni novac se ulaže u nekretnine, obveznice, hipoteke i malim dijelom u dionice što potvrđuje da je Grawe stabilan i pouzdan partner", rekao je predsjednik Uprave Grawe koncerna, dr Othmar Ederer.

Uspješnom ekspanzijom u zemljama srednje i istočne Europe, u kojima fakturirana premija predstavlja 36% cjelokupne fakturirane premije koncerna, otvorena su mnogobrojna nova radna mjesta. Grawe koncern u 2012. godini planira nova zaposlenja i tako daje svoj doprinos rješavanju problema povećane nezaposlenosti, u svim državama u kojima posluje. “Našim kvalitetnim poslovanjem uzvraćamo povjerenje koje su nam ukazali klijenti i ono se odlikuje finansijskom stabilnošću cijelog koncerna. Kao dio ove velike i financijski snažne institucije zadovoljni smo i ponosni zbog rezultata koje je koncern ostvario u 2011. godini. Zadovoljni smo što Grawe u Beogradu može koristiti znanja i iskustva koncerna stečena na tržištima jugoistočne Europe i što politiku poslovanja dugog više od 180 godina možemo prenijeti, primjeniti i usuglasiti sa poslovanjem Društva u Srbiji.”, rekao je mr Christoph Czettl, predsjednik Upravnog odbora Grawe osiguranja a.d.o. Beograd, povodom objave financijskih rezultata Grawe koncerna.

Grawe se sa svojom dugom tradicijom razvio u međunarodno preduzeće koje objedinjuje djelatnost osiguranja, bankarstva i upravljanja nekretninama. Financijska stabilnost Društva se ogleda u vlastitom kapitalu, koji je daleko iznad tržišnog prosjeka, kao i konzervativnom pristupu politici ulaganja. Na osnovu odnosa kapitala i obaveza Grawe je jedno od najpouzdanijih osiguravajućih društava u Austriji. Jedna od vodećih rejting agencija u svijetu „Standard & Poor's“ potvrđuje da se Grawe naročito ističe u područjima kapitala i rezervi i ocjenjuje ovo osiguravajuće društvo najvišom ocjenom „A“. Prema izvještajima ove renomirane agencije, ocjena „A“ je dokaz financijske sigurnosti i ekonomske stabilnosti poduzeća.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum