A.M. Best negativno procjenjuje trendove na europskom tržištu osiguranja

Kriza u eurozoni i dalje će pred osiguravajuća društva stavljati velike izazove, procjene su to rejting agencije A.M. Best.
"A.M. Best negativno procjenjuje tržišno okruženje u kojem posluju europski osiguratelji, s obzirom na to da je djelatno rješenje krize u eurozoni i dalje nedostižno“, stoji u priopćenju tvrtke A.M. Best.

"Grčko povlačenje iz zajedničke valute moglo bi utjecati na nastavak širenja „zaraze“ i na druge vrste imovine, ali i na druge zemlje u perifernoj Europi, osobito Portugal, Španjolsku i Italiju."
Štoviše, široke mjere štednje dovele su do obuzdavanja strukturne fiskalne neravnoteže, a i one su same "izvor rizika zbog mogućih kratkoročnih negativnih posljedice na kratkoročni rast koji je nužno potreban da bi se eurozona izvukla iz trenutne recesije.
Zajednički gledan, takvi uvjeti znače dugotrajno nepovoljno ekonomsko okruženje za osiguratelje," navodi se zaključku priopćenja. Prema predviđanjima A.M. Best osiguratelji i nadalje mogu očekivati nastavak nestabilnosti na tržištima kapitala, osobito s obzirom na dužničku krizu i obveznice financijskih institucija.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum