Uniqa od EBRD-a preuzima udjel u hrvatskoj podružnici

Osiguravateljna grupacija Uniqa objavila je da je u srijedu zaključila sporazum s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o stjecanju EBRD-ovih manjinskih udjela u Uniqinim podružnicama u srednjoj i istočnoj Europi.

EBRD trenutno ima udjele od 20 posto u Uniqinoj hrvatskoj podružnici, 15 postotni udjel u mađarskoj, te 30,2 posto, odnosno 31,5 posto u dvije Uniqine tvrtke u Poljskoj.

Transakcija bi trebala biti zaključena u narednim tjednima. Obje strane složile se su da vrijednost transakcije ostane tajna.

EBRD trenutno ima udjele od 20 posto u Uniqinoj hrvatskoj podružnici, 15 postotni udjel u mađarskoj, te 30,2 posto odnosno 31,5 posto u dvije Uniqine tvrtke u Poljskoj.

Transakcija bi trebala biti zaključena u narednim tjednima. Obje strane složile se su da vrijednost transakcije ostane tajna. Preuzimanje EBRD-ovih udjela u vlastitim podružnicama dio je Uniqine strategije rasta, navodi se u priopćenju.

Cilj je udvostručiti bazu korisnika, sa 7,5 milijuna klijenata u 2010. na 15 milijuna u 2020. godini te povećati prihode do 400 milijuna eura u razdoblju od 2010. do 2015. godine.

Kako bi ostvarila planirano, Uniqa se usredotočila na osnovno poslovanje na svojim glavnim tržištima u Austriji i srednjoistočnoj Europi. U skladu s takvom strategijom Uniqa je u travnju prodala svoje udjele u Mannheimer Grupi u Njemačkoj (sporazum je potpisan, ali transakcija još nije zaključena), te - prema najavi iz ožujka - preuzima EBRD-ove udjele u svojim podružnicama u regiji.

"Tijekom posljednjih nekoliko godina EBRD je bio pouzdan partner s kojim smo odlično surađivali. Zahvaljujući njihovim znanjima i iskustvima u deset godina poslovanja u regiji postigli smo mnogo. Sada ulazimo u novu fazu regionalnog širenja", rekao je Wolfgang Kindl, predsjednik Uprave Uniqa Internationala, koji je ujedno odgovoran i za međunarodno poslovanje grupe u 19 zemalja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum