Dan Dunav osiguranja obilježen donacijom Kliničkom centru Kragujevac

Povodom Dana Kompanije, Dunav osiguranje doniralo je Kliničkom centru u Kragujevcu sredstva za kupovinu kombi vozila, koje će služiti za prijevoz hrane i ostale potrebe ovog velikog kliničkog kompleksa. I ove, kao i prethodnih godina, Kompanija Dunav osiguranje na dijelu je pokazala društvenu odgovornost primjerenu lideru na domaćem tržištu osiguranja. Ugovor o donaciji potpisali su: dr Milenka Mila Jezdimirović, generalna direktorica Dunav osiguranja i prof. dr Slobodan Obradović, direktor Kliničkog centra Kragujevac.

“U skladu s našom politikom društveno odgovornog poslovanja, rekla bih - već tradicionalno, Dan naše kompanije obilježavamo na human način. Kao Kompanija koja svoj uspijeh duguje, prije svega, svojim klijentima i zajednici u kojoj posluje, donijeli smo odluku da uručimo donatorska sredstva Kliničkom centru u Kragujevcu – instituciji koja je značajna i za grad Kragujevac, i za Šumadiju. Lijep je osjećaj kada ste u mogućnosti pomoći onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. To je i naša obaveza, s obzirom da Dunav osiguranje predstavlja važan gospodarski subjekt. Zdravstvo u našoj zemlji je grana kojoj je pomoć uvijek dobrodošla. U skladu s tim godinama unazad nastojimo pomoći zdravstvenim institucijama“, izjavila je dr Milenka Mila Jezdimirović, generalna direktorica Dunav osiguranja.

Najveća nacionalna osiguravajuća kuća koja je registrirana za sve vrste osiguranja, je tokom 2011. godine ostvarila zavidne financijske rezultate i pozitivan financijski skok, zahvaljujući čemu je i dalje vodeća osiguravajuća kuća na domaćem tržištu.

Predstavljajući financijske rezultate Jezdimirović je istaknula: „Poznato vam je da Kompanija Dunav osiguranje njeguje tradiciju osiguranja dugu više od 140 godina, i sinonim je povjerenja i sigurnosti. Godinama unazad smo lideri na domaćem tržištu osiguranja – što znači da bilježimo vrhunske poslovne rezultate, ali to istovremeno znači i da smo nositelji u postavljanju standarda poslovanja u osiguravajućoj djelatnosti, ali i u brizi prema društvenoj zajednici u kojoj poslujemo.

Bez obzira na vrlo složenu ekonomsku situaciju i ne tako povoljnu poslovnu klimu, 2011. godina za Kompaniju Dunav osiguranje bila je uspješna. Ukupni prihodi su uvećani za 5,6 %, i na kraju prošle godine iznosili su preko 23 milijarde dinara. Ukupna aktiva je prošle godine dostigla 26,5 milijardi dinara, što je rast od 4,1%. Naime, neto dobit je u 2011. u odnosu na prethodnu godinu povećana za 20,4%. Iznos svih plaćenih javnih prihoda u protekloj godini iznosio je preko 2,5 milijarde dinara.

Snagu Kompanije Dunav osiguranje čini i 7 društava - članica grupe: Dunav društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom, Dunav Re, Dunav auto, Dunav Stockbrocker, Dunav banka, Dunav osiguranje a.d. Banja Luka i Dunav turist, koji se u okviru Kompanije bavi turizmom i ima nadležnost nad turističkim objektima. Sve članice sustava Kompanije poslovala su pozitivno, što dodatano jača našu lidersku poziciju na tržištu osiguranja u zemlji i regiji.

Posebno bih istaknula da Kompanija redovno podmiruje obaveze prema svojim klijentima, o čemu govori činjenica da ažurnost u isplati naknade šteta iznosi 99,6%, kao i prema zaposlenima.

U periodu koji je pred nama bit ćemo posvećeni unapređenju poslovanja, jačanju snage društva, osiguranju još veće sigurnosti za osiguranike i stjecanju povjerenja novih klijenata. Briga za društvo u kojem poslujemo ostaje trajni zadatak koji ćemo i ubuduće sa zadovoljstvom izvršavati. “

izvor: www.osiguranje.hr

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum