Koban Südvers Group - novi broker u Hrvatskoj

Danas je u Eurotoweru predstavljen Koban Südvers Group Zagreb d.o.o., član grupacije Koban Südvers Group i WBN-a – Worldwide Broker Network, najvećeg svjetskog udruženja neovisnih brokera u osiguranju čiji je Koban Südvers Group Zagreb d.o.o. ekskluzivni član na području RH i prospektivni regionalni centar.

Novinarima su se obratili Damir Čužić, CEO Koban Südvers Group Zagreb d.o.o., Dr. Klaus Koban, Koban Südvers Group Austria i Reinhard Riehl, član poslovodstva Südvers GmbH i COO WBN-a. U svom izlaganju g. Damir Čužić je istaknuo da, dok je na tržištu aktivno 30-ak posrednika u osiguranju, oni smatraju da je razlog njihovog osnivanja i niša koju namjeravaju ispuniti, iskorištavanje komparativne prednosti poznavanja lokalnog tržišta i WBN-a kao izvora recentnih svjetskih trendova u osiguranju i iskustva na drugim usporedivim osigurateljnim tržištima. Čužić je rekao: „Naš target su tvrtke većinom srednje veličine koje nisu obuhvaćene globalnim master programima, a žele imati pokriće u potpunosti prilagođeno svojim potrebama bazirano na recentnim svjetskim trendovima i za to su spremne platiti premiju po fer cijeni koja uključuje kompletan servis u svim fazama osigurateljnog pokrića i dobiti neophodnu sigurnost za svoje poslovne aktivnosti. Aktivna kooperacija s našim partnerima iz osiguravajućih kuća kroz predlaganje inovativnih osigurateljnih rješenja baziranih na kvalitetno odrađenim preliminarnim radnjama stvorit će pretpostavke za osigurateljno pokriće koje će u potpunosti zadovoljiti sve sudionike u procesu eliminirajući dvojbene situacije nastanka šteta bez adekvatnog pokrića, a što je i razlog za naše postojanje."

Koban Südvers Group na uspješnom putu

Sve u Koban Südvers Group upućuje na čisti rast, pa tako i fokus grupe nije više samo na Austriji nego i šire. S osnivanjem Koban Südvers Group Zagreb d.o.o. već su poduzeli prvi korak u tom smjeru. To bi, dakako, trebalo otvoriti i vrata susjednih tržišta, kao npr. Slovenije i Srbije. Grupa se oslanja na sveobuhvatnu ekspertizu u industrijskom i komercijalnom osigurateljnom poslovanju, kao i na međunarodnom know-how-u.

Koban Südvers Group je, sa oko 100 zaposlenih i premijskim volumenom od 50 milijuna Eura u Austriji, u kratkom vremenu od svog osnutka prije otprilike tri godine, svrstan među vodeće brokerske tvrtke. „Naš cilj je okupiti najkompetentnije brokere pod jednim krovom i na taj način pružiti najbolju moguću uslugu svojim klijentima. Novi ured u Hrvatskoj je koordinacijski ured za cijelu regiju jugoistočne Europe i to će nam pomoći da osvojimo i taj dio tržišta.“ – kaže Dr. Klaus Koban, Managing Director Koban Südvers Group. Koban Südvers Group je poslovni model koji koristi vlastite resurse i ne zahtijeva vanjsko financiranje.

Međunarodna perspektiva ima dugu tradiciju u grupi. Koban Südvers Group je dio Worldwide Broker Network (WBN).

„Naš glavni fokus je akvizicija industrijskih i komercijalnih klijenata“, kaže Dr. Klaus Koban. „Želimo protresti tržište i rasti organski i anorganski. Trenutni je fokus na rastu u zemljama jugoistočne Europe i zapadnoj Austriji.

Imajući u vidu ključnu snagu Koban Südvers Group, ne želimo raditi nikakve kompromise u budućnosti, uvjerava Dr. Koban. Pored kompetentnosti, integriteta i transparentnosti, tajna uspjeha leži u vrhunskoj kvaliteti profesionalnog osoblja, kao i u osobnom pristupu. Nastavljamo graditi tu snagu kako bismo i u buduće mogli prema klijentima reagirati kompetentno i efikasno i ponuditi rješenja prilagođena klijentovim potrebama.“ – zaključuje Dr. Klaus Koban.

Skupu se obratio i g. Reinhard Riehl, član poslovodstva Südvers GmbH i COO WBN-a, predstavivši Südvers Gruppe, koja je osnovana daleke 1948. godine i sa 320 zaposlenih i godišnjom premijom od 240 milijuna Eura predstvlja jednog od vodećih brokera u Njemačkoj.

WBN - Worldwide Broker Network su 1987. godine osnovali Südvers Group (Njemačka), Kiefhaber (Austria) – danas Koban&Kiefhaber – i još nekoliko prestižnih Europskih brokera. Danas je WBN, sa 82 člana u 86 zamalja, najveća mreža neovisnih brokera u osiguranju i šesta po veličini, mreža globalno aktivnih brokera uopće. WBN, diljem svijeta putem svoje mreže, ima više od 16.000 zaposlenih i ostvaruje premijski prihod od 28 milijardi USD.

Riehl je istaknuo kako je misija WBN-a: „Biti prvoklasna svjetska mreža osigurateljnih brokera koja preko svojih članova i resursa ostvaruje značajan poslovni rast i svojim klijentima pruža najvišu razinu globalne osigurateljne usluge.“

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum