Poboljšati nabavke u osiguranju


Srna - 11.12.2009 22:09

JAHORINA - Cilj seminara "Osiguranje kao predmet javnih nabavki", koji je juče održan na Jahorini, je da ugovorni organi koji raspisuju tendere budu upoznati s uslovima i tarifama društava za osiguranje i da se oni poštuju na tržištu.

Izjavio je to Dragan Majstorović, predstavnik Agencije za osiguranje RS, dodajući da je potrebno da se u skladu sa smjernicama Vlade RS ispoštuju uslovi i tarife koje društva za osiguranje primjenjuju u svom poslovanju.

"Agencija za osiguranje je tu da kontroliše poštovanje tih tarifa i u ovoj godini smo izdali oko 48 prekršajnih naloga", istakao je Majstorović.

Predsjednik Sekcije za osiguranje u Udruženju ekonomista RS - SWOT Ognjen Aleksić istakao je da je seminar ogranizovan, jer su smatrali da treba da se posebno istakne nabavka usluge osiguranja kroz procese javnih nabavki, koje su u državnim i javnim preduzećima svake godine predmet revizorskih izvještaja Glavne službe za reviziju RS. Aleksić je istakao da su na seminaru željeli da predstave usluge osiguranja, kao nešto što je dio finansijskog sektora, te specifičnosti, jer oblast osiguranja ima čitav niz karakteristika koje se razlikuju od ostalih nabavki, kao što su kancelarijski materijal ili automobili.

"Svako ko želi da sprovede javnu nabavku usluga osiguranja mora da povede računa u vezi s odabirom najpovoljnijeg, to jest najbolje osiguravajuće kuće", naglasio je Aleksić.

Seminar su organizovali Udruženje ekonomista RS - SWOT i Agencija za osiguranje RS.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum