Uniqa kupuje Basler osiguranje!

Wolfgang Kindl, član Uprave Uniqa Insurance Group AG i predsjednik Uprave Uniqa International AG tim povodom je izjavio; “Ovo je doista odlična prilika za poboljšanje naše tržišne pozicije u Hrvatskoj i Srbiji, kao i na cjelokupnom tržištu jugoistočne Europe. Vjerujemo u veliki potencijal rasta u ovoj regiji. Preuzimanje je dio naše razvojne strategije UNIQA 2.0. i u skladu je s našim poslovnim modelom profitabilnog i dugoročnog rasta na našim matičnim tržištima”. 
Osiguravajuće društvo koje je prethodno Basler osiguranje preuzelo na hrvatskom tržištu osnovano je 1991. godine. U Hrvatskoj Basler ima oko 470 zaposlenika i 148.000 klijenata, te je ostvario premijski prihod od 53,7 milijuna eura u 2012. godini. S tržišnim udjelom od 4,5 posto u 2012. godini zauzimao je šesto mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja. 
Basler je u Srbiji započeo poslovanje u 2007. godini. Danas zapošljava oko 110 zaposlenika, ima 35.000 klijenata, a u 2012. godini ostvario je premiju od 3,7 milijuna eura. S tržišnim udjelom od 0,7 posto u 2012. godini zauzimao je trinaesto mjesto na srpskom tržištu osiguranja. 

Uniqa u Hrvatskoj i Srbiji 
Uniqa osiguranje posluje na hrvatskom tržištu od 1999. s ponudom životnih i neživotnih osiguranja. Zapošljava 409 zaposlenika, u sjedištu tvrtke u Zagrebu i u 43 prodajna ureda, koji se brinu za 177.000 klijenata. S 30 milijuna eura premijskog prihoda i tržišnim udjelom od 2,5 posto u 2012. godini, Uniqa osiguranje je zauzimalo jedanaesto mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja. 
Zajedno s Basler osiguranjem, Uniqa bi povećala tržišni udio na 7 posto i zauzela čestvrto mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja. 
Uniqa osiguranje u Srbiji posluje od 2007. godine s ponudom životnih i neživotnih osiguranja. Tvrtka ima 563 zaposlenika koji brinu za 509.000 klijenta te broji 30 poslovnica, uključujući i sjedište tvrtke u Beogradu. S premijskim prihodom od 39 milijuna eura u 2012. godini te tržišnim udjelom od 7,3 posto na kraju 2012. godine, Uniqa Srbija zauzimala je peto mjesto na srpskom tržištu osiguranja. Zajedno s lokalnim Baslerom Uniqa bi povećala tržišni udio na 8 posto u Srbiji. 

Hrvatsko tržište osiguranja 
Na hrvatskom tržištu osiguranja posluje 26 osiguratelja. Ukupna premija osiguranja u 2012. iznosila je oko 1,2 milijarde eura. Udio životnih osiguranja u ukupnoj premiji iznosi 27 posto. Prosječna premija po stanovniku u Hrvatskoj iznosi 274 eura, a stopa penetracije osiguranja je oko 2,7 posto bruto domaćeg proizvoda. 

Srpsko tržište osiguranja 

Na srpskom tržištu osiguranja posluju 24 osiguratelja. Ukupna premija osiguranja u 2012. iznosila je oko 550 milijuna eura. Udio životnih osiguranja u ukupnoj premiji iznosi 19 posto. Prosječna premija po stanovniku je 76 eura, sa stopom penetracije osiguranja od 1,8 posto bruto domaćeg proizvoda. 

UNIQA 2.0 
UNIQA 2.0 je dugoročni strateški program koji tvrtka provodi od svibnja 2011. Cilj je povećanje broja klijenata na 15 milijuna do 2020. godine, te povećanje dobiti prije oporezivanja za 350 milijuna eura, u razdoblju od 2012. godine do 2015. godine. U tom nastojanju tvrtka se fokusirala na osnovno poslovanje - osiguranje, na svojim matičnim tržištima (Austrija te srednja i istočna Europa). Poslovni model je usmjeren na profitabilan rast i stvaranju dodatne vrijednosti na tim tržištima. Uniqa nastoji unaprijediti profitabilnost u Uniqi Austria, povećati produktivnost u Raiffeisen Insurance Austria, te iskoristiti snažan potencijal rasta u regiji srednje i istočne Europe sa sveobuhvatnom politikom upravljanja rizicima. 
Uniqa Group jedna je od vodećih osigurateljnih grupa na svojim matičnim tržištima, u Austriji te u srednjoj i istočnoj Europi. Oko 22.000 zaposlenika i partnera brinu se za više od devet milijuna klijenata na 19 europskih tržišta. Uniqa i Raiffeisen Insurance su dva jaka branda koja predstavljaju dobru bazu za dalji rast. Uniqa posluje na 15 tržišta srednje i istočne Europe; Albanija, BiH, Bugarska, Crna gora, Češka, Hrvatska, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka i Ukrajina. Također, ima tvrtke kćeri i u Italiji, Lihtenštajnu i Švicarskoj. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum