Uniqa BiH pokriva godišnje troškove hrane jedne SOS obitelji

Predaja donacije predstavnika Uniqa osiguranja Organizaciji SOS dječja sela BiH označila je i službeni početak suradnje i potpore, a koja podrazumijeva pokrivanje godišnjih troškova ishrane jedne SOS porodice.
Ukupnim iznosom od 17.600 KM, Uniqa osiguranje će umnogome olakšati rad SOS Dječjih sela orijentiranih na podršku djeci bez roditeljske skrbi.
Uniqa osiguranja donacijom SOS Dječjem selu još jednom potvrđuje da je riječ o kompaniji kojoj je jedan od strateških ciljeva društveno odgovorno poslovanje.
„Brojne donacije uručene u proteklim godinama svjedoče o tome da Uniqa vodi računa i o ugroženim kategorijama stanovništva. Ipak, uvijek je najveće zadovoljstvo kada kompanija poput naše može obradovati i uljepšati predstojeće dane našim najmlađima, djeci Bosne i Hercegovine. Velika mi je čast što će upravo Uniqa osiguranje u 2013. godini osigurati kvalitetan život i prehranu jedne SOS obitelji“, izjavila je ovom prilikom Senada Olević, direktorica Uniqa osiguranja.

Amir Osmanović, nacionalni direktor organizacije SOS Dječja sela BiH naglasio je kako podrška Uniqa osiguranja pokazuje posvećenost jedne velike bosanskohercegovačke kompanije organizaciji usmjerenoj na brigu o djeci. „Iznosi novca koje naša Organizacija mora svakodnevno izdvajati za hranu za 28 SOS porodica su izuzetno veliki, te je ovakav vid podrške za nas izuzetno značajan“, izjavio je na Osmanović.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum