Osiguranje: Victoria postala Ergo

Društva Victoria životno osiguranje i Victoria osiguranje preimenovana su u Ergo životno osiguranje i Ergo osiguranje Zamjena brenda je dio strategije grupe da na svim tržištima posluje pod jednim imenom, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije.


Najavljeno je i uvođenje novih prodajnih kanala i investicije, ali o konkretnim brojkama nije bilo riječi jer, kako kaže Žarko Fatović, predsjednik Uprave u Ergo životnog osiguranja, strategija još nije odobrena.

Na pitanje hoće li se širiti na hrvatskom tržištu putem akvizicija, a kao mogući primjer istaknuto je Croatia osiguranje, Elisabeth Stadler, predsjednica Upravnog odbora društva Ergo Austria International odgovorila je da na hrvatskom tržištu postoji veliki potencijal za rast, a interes za akvizicijama ovisi o tome može li se postići razumna cijena.

Ergo grupa prisutna je 30 europskih i azijskih zemalja, a u 2011 imala je ukupnu premiju od 20 milijardi eura. Po veličini je u Njemačkoj na drugom mjestu iza Allianza, a u Austriji je na petom mjestu na tržištu osiguranja i četvrta u životnim osiguranjima.

Prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, u prvih devet mjeseci ove godine Ergo životno osiguranje je zaračunalo bruto premiju od 17,01 milijuna kuna, što je upola manje od premije zaračunate u istom lanjskom razdoblu (31,48 mil. kn). Ergo osiguranje je pak u prva tri kvartala ove godine zaračunalo bruto premiju od 1,03 milijuna kuna, što je neznatno više nego u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je zaračunata bruto premija iznosila 1,02 milijuna kuna.

Mjereno prema zaračunatoj bruto premiji na kraju rujna ove godine, Ergo životno osiguranje na hrvatskom tržištu životnih osiguranja ima udjel od 0,98 posto, a Ergo osiguranje na tržištu neživotnih osiguranja samo 0,02 posto. Zajedno dva društva na ukupnom tržištu imaju udjel od 0,26 posto.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum