RS: AZORS i COFUS organizuju okrugli sto

Agencija za osiguranje Republike Srpske – AZORS i Centar za unapređenje tržišta osiguranja i finansijskih usluga – COFUS organizuju Okrugli sto na temu „Društva za osiguranje kao institucionalni investitori u vremenu krize“. Okrugli sto će se održati 25.10.2012. godine sa početkom u 10,00 časova u Kongresnoj sali „Hotela Vidović“ u Banjoj Luci, na adresi Jevrejska bb.

Pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju Okruglom stolu jer će imati priliku da čuju odgovore na zanimljiva pitanja kao što su:

-Aktuelno stanje tržišta osiguranja u RS i regionu sa aspekta investiranja od strane društava za osiguranje,

-Adekvatnost zakonsko–regulatornog okvira u RS sa aspekta podsticanja uloge društava za osiguranje kao institucionalnih investitora,

-Osposobljenost kadrova u osiguranju za poslove investiranja na finansijskom tržištu,

-Efikasnost i efektivnost u upravljanju tehničkim rezervama i njihovim pokrićem,

-Uloga društava za osiguranje na finansijskom tržištu i privlačenje klijenata osiguranja putem investiranja,

-Osiguranje kao generator razvoja privrede,

-Iskustva i praksa drugih zemalja.

U svojstvu aktivnih učesnika Okruglog stola, svoja iskustva i stručno mišljenje sa uvaženim auditorijumom podijeliti: Ministar finansija RS, dr Zoran Tegeltija; direktor AZORS-a, gđa Božana Šljivar; predsjednik uprave COFUS-a, mr Darko Stupar; prof. dr Jelena Kočović; generalni direktor ikompanije Dunav osiguranje iz Beograda, dr Milenka Jezdimirović; izvršni direktor kompanije Dunav osiguranje iz Beograda, dr Rajko Tepavac; dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr Željko Šain; direktor Advantis Brokera, g-din Branko Kecman; direktor Banjalučke berze, g-din Milan Božić; direktor PREF-a, g-din Darko Lakić; predsjednik Udruženja osiguravača Republike Srpske, dr Miroslav Miškić; regionalni investicioni stručnjaci iz Uniqa Grupe, Triglav Grupe i Grawe Grupe, te predstavnici privrede koji su emitovali hartije od vrijednosti, kupljene od strane društava za osiguranje.

Pored navedenih, Okruglom stolu će prisustvovati i veliki broj privrednika čije su kompanije zabilježile značajne privredne rezultate, te iskazuju zainteresovanost za nove vidove investiranja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum