Dodijeljene Kristalne prizme: Sarajevo osiguranje deveti put najbolje

Sarajevo osiguranje proglašeno je najboljim osiguravajućim društvom u BiH prema izboru stručnog žirija bh. financijskog magazina „Prizma“ i konzultanske kuće "Revicon", a Midhat Terzić, direktor Sarajevo osiguranja proglašen je najboljim menadžerom bh. osiguravajućih društava u 2012. godini.

Sarajevo osiguranje deveti put zaredom prima priznanje „Kristalna prizma“ kao najbolje rangirano među 23 bh. osiguravajuća društva iz oba entiteta, a na osnovu sljedećih kriterija: visina kapitala, aktive, obračunate premije, tehničkih rezervi i neto dobiti.
Priznanje je primio direktor Sarajevo-osiguranja Midhat Terzić kojemu je ovo treći put kako je osobno nagrađen Kristalnom prizmom kao najbolji menadžer među direktorima osiguravajućih društava.

U 2012. godini Sarajevo osiguranje je ostvarilo 64,5 miliona KM premijskog prihoda te tržišni udio od 12,7 posto na nivou BiH, odnosno 17,6 posto tržišta Federacije BiH. U protekloj godini ostvaren je porast premijskog prihoda od 2,1 milion KM u apsolutnim iznosima ili oko 3,2 posto u odnosu na 2011. godinu. U istom periodu Sarajevo osiguranje je isplatilo rekordnih gotovo 30 miliona KM svojim osiguranicima i klijentima po osnovu šteta različitih vrsta osiguranja, uz ostvarenu dobit od 1,5 miliona KM.

Svi ovi rezultati potvrdili su imidž Sarajevo-osiguranja kao regionalno uspješne domaće tvrtke koja je jedino bh. osiguravajuće društvo među 50 najvećih osiguranja iz regije jugoistočne Evrope u rangiranju koje tradicionalno provodi agencija SeeNews.

Na osnovu rezultata poslovanja u 2012. godini, Kristalna prizma za najuspješniju banku u BiH dodijeljena je UniCredit Bank d.d. Mostar, a najuspješnija mikrokreditna organizacija u BiH je MKD Mikrofin d.o.o. Banja Luka.

Magazin "Prizma" i njegov izdavač, konzultantska kuća "Revicon" već 12 godina organiziraju rangiranje i izbor najboljeg osiguravajućeg društva, banke i mikrokreditne organizacije u BiH. Osnovni cilj je pružanje pouzdanih, stručnih i korisnih informacija kako gospodarskim subjektima, nadležnim institucijama i vladama entiteta, tako i široj javnosti, korisnicima usluga, investitorima, stranim partnerima, te samim bankama i društvima za osiguranje.

Ceremoniji dodjele nagrada prethodio je okrugli sto na temu "Pozicija realnog sektora u financijskom sistemu BiH" u čijem radu su sudjelovali predstavnici financijskog sektora i akademske zajednice. Okruglim stolom moderirao je prof. dr. Mirko Puljić dok su uvodničari kroz svoja izlaganja dali viđenje aktualne problematike u svakom od sektora te imali priliku i razmijeniti iskustva s ostalim sudionicima i kolegama iz profesije.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum