Sava Re preuzima udjel NKBM-a u Zavarovalnici Maribor

Pozavarovalnica Sava će današnjim potpisivanjem ugovora postati najveći vlasnik Zavarovalnice Maribor. Zajedno sa Slovenskom odškodninskom družbom (Sod) slovenski reosiguravatelj do sada je držao gotovo 49 postotni vlasnički udjel u Zavarovalnici Maribor, a sada preuzima dodatni, 51 postotni udjel koji je Nova kreditna banka Maribor bila prisiljena prodati zbog vlastitih problema.

Sava Re će NKBM-u platiti 15, a Sod oko 50 milijuna eura, objavio je slovenski poslovni dnevnik Finance pozivajući se na neslužbene izvore. Zajedno će Sava i Sod kontrolirati 99,67 posto kapitala Zavarovalnice Maribor.

Sava Re kupnju mariborskog osiguravajućeg društva namjerava financirati dokapitalizacijom. U pozivu za skupštinu, sazvana za 11. siječnja 2013., koji je objavljenom u dnevniku Delo predlaže se povećanje kapitala za 32,7 milijuna eura.

Zvonko Ivanušič, predsjednik Uprave Save Re, rekao je da je razgovarao s petnaestak stranih investitora koji su spremni sudjelovati u dokapitalizaciji i osigurati novac za preuzimanje Zavarovalnice Maribor.

Banka

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum