Napad zbog prodaje Provinzial Nordwesta Allianzu?

Ulrich Ruether, čelni čovjek njemačkog javnog osiguratelja Provinzial Nordwest, napadnut je ubodom u prsa, a nagađa se da bi napad mogao biti povezan s mogućnošću prodaje tog društva tržišnom lideru Allianzu. Strašan napad dogodio se uoči sastanka sa zaposlenicima na kojem se trebalo raspravljati o budućnosti kompanije, ali na sreću Ruether je na vrijeme hospitaliziran i ubrzo pušten iz bolnice.

Najveći europski osiguratelj Allianz, planira uložiti oko 2,25 milijarde eura u kupovinu Provinzial Nordwesta, čime bi se u pitanje dovelo oko 6000 radnih mjesta, piše Reuters.

Inače banke i osiguratelji javnog sektora u Njemačkoj imaju poseban status u njemačkom zakonodavstvu te su zatvoreni prema utjecaju iz privatnog sektora. Njemačka trgovačka unija istaknula je da bi odluka o prodaji Provinzial Nordwesta trebala biti donesena već idući tjedan.

Provinzial Nordwest u vlasništvu je regionalnih banaka i lokalnih vlasti, surađuje s oko 3 milijuna klijenata te ima premiju od 1,6 milijardi eura u neživotu i 1,4 milijarde eura u životnom osiguranju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum