Predstavljamo SOGAZ a.d.Novi Sad

Osiguravajuća kompanija SOGAZ a.d.o. Novi Sad osnovana je 11 januara 2012 godine i to je prvo srpsko-rusko osiguravajuće društvo u Republici Srbiji. Akcionari osiguravajuće kompanije SOGAZ a.d.o. Novi-Sad su Osiguravajuća Grupa SOGAZ (Moskva) - 51% i JP SRBIJAGAS - 49% osnovnog kapitala.

Osiguravajuća kompanija SOGAZ a.d.o. Novi-Sad orijentisana je na osiguranje korporativnog sektora i obezbeđuje osiguravajuću zaštitu preduzeća i korporacija iz različitih sfera industrije: energetske, mašinske i drugih.

Kompanija je usmerena na razvoj tržišnog imovinskog osiguranja, u skladu sa međunarodnim normama i standardima.

Akcionar preduzeća, Osiguravajuća Grupa SOGAZ (Moskva) – jedan je od učesnika ruskog osiguravajućeg tržišta sa najbržim razvojem. Prema rezultatima 2010 godine, ukupan obim osiguravajućih premija koje je Grupa ostvarila, iznosi preko 2,5 milijarde Eura, što je za 18% više nego godinu dana ranije. U osnovi sigurnog i stabilnog razvoja Grupe zasnovana je njena visoka kapitalizacija.

JP „Srbijagas“ je predizeće za transport, distribuciju, skladištenje i trgovinu prirodnim gasom. Lider na gasnom tržištu Srbije, danas je moderna gasna kompanija čiju snagu čine tradicija i višedecenijsko iskustvo, značajni ljudski i materijalni resursi, znanje i opredeljenost da unapređuje, razvija i povezuje gasnu infrastrukturu Srbije za zemljama u okruženju.

Usmerenost poslovanja

Osiguravajuća kompanija SOGAZ a.d.o. Novi Sad planira svoje poslovanje u svim sferama neživotnih osiguranja, a svoju energiju i iskustvo usmerili smo na osiguranje imovine koje zauzima centralno mesto na ukupnom tržištu osiguranja u skladu sa međunarodnim normama i standardima.

Najveća pažnja biće posvećena osiguranju osnovnih fondova preduzeća iz gasno-energetske i naftne oblasti: proizvodnih kapaciteta, naftnih baza, skladišta, pratećih zgrada i objekata, a takođe i transporta, specijalne tehnike, pošiljaka, građanske odgovornosti.

Rizici preduzeća gasno-energetske oblasti karakterišu se kako verovatnoćom nastanka, tako i razmerama svog uticaja. U slučaju pojave, rizik, kao događaj, negativno utiče na rezultat poslovanja preduzeća, na proces ispunjavanja postavljenih ciljeva. Poslovni procesi koji su izloženi visokim rizicima havarije, kvara opreme i katastrofa tehnološkog karaktera, čiji je uzror kompleks raznih rizika, uključujući elementarne nepogode i greške zaposlenih.

S tim u vezi, osiguranje, kao način finansiranja i minimizacije rizika za gasno-energetska preduzeća, veoma je traženo. Zato se osiguravajući program izrađuje individualno za svakog klijenta. Pri tome je moguće angažovanje međunarodnih brokera i međunarodnih reosiguravača s visokim rejtinzima kompetencije.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum