VIG u Hrvatskoj planira spajanje Kvarnera i Heliosa

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) namjerava spojiti svoja dva hrvatska društva koncerna i to Kvarner i Helios Vienna Insurance Group d.d. – uz uvjet prethodnog odobrenja od strane Hanfe i tijela Društava - te ubuduće pozicionirati objedinjena društva po imenom Wiener osiguranje.
Time će nastati snažan brend koji će forsirati daljnji rast. Osim toga, intenzivnija prisutnost na tržištu bit će dodatna mjera kako bi se još većom prodajnom snagom optimalno iskoristili postojeći potencijali.

Vienna Insurance Group sa sjedištem u Beču vodeća je osigurateljna grupa u zemljama Srednje i istočne Europe. Osim na matičnom tržištu u Austriji, Grupa Vienna Insurance Group je preko udjela u osiguranjima aktivna u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Njemačkoj, Estoniji, Gruziji, Hrvatskoj, Latviji, Lihtenštajnu, Litvi, Makedoniji, Crnoj Gori, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Republici Češkoj, Turskoj, Mađarskoj i Bjelorusiji. Osim toga posjeduje i dvije podružnice društva Wiener Städtische Versicherung u Italiji i Sloveniji te podružnicu društva Donau Versicherung u Italiji.

Na austrijskom tržištu Vienna Insurance Group pozicionirana je s društvima Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung i Sparkassen Versicherung.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum