IFC ulaže u Triglav u region

Međunarodna finansijska institucija IFC uložiće 25 miliona evra u Triglav Internacional koji poseduje osiguranja na Zapadnom Balkanu, i postati vlasnik 16,68 odsto udela u ovoj kompaniji.

Triglav Internacional, ćerka kompanija Zavarovalnice Triglav preko koje ona poseduje nekoliko osiguravajućih društava na Balkanu, i Zavarovalnica Triglav zaključile su Ugovor o upisu akcija i Akcionarski sporazum vredan 25 miliona evra, sa IFC-em, članom Grupe Svetske Banke (World Bank Group). U isto vreme je potpisan i Ugovor o osnivanju prodajne opcije između Zavarovalnice Triglav i IFC-a. Dokapitalizacija je početak strateškog partnerstva između IFC-a i Triglav Grupe čiji je cilj širenje i konsolidacija poslovanja Triglav Grupe na postojećim i potencijalnim novim tržištima.

IFC kao strateški partner će predložiti svog člana za Upravni odbor Triglav INT-a.

Triglav INT je slovenačka holding kompanija koju je Zavarovalnica Triglav osnovala 2010. godine. Od tada pa do početka februara 2012. godine, vlasnički udeli Zavarovalnice Triglav u svim njenim ćerkama kompanijama su preneti u Triglav INT.

IFC, sa trostrukim „A“ kreditnim rejtingom, je član Grupe Svetske Banke (World Bank Group), najveće globalne razvojne institucije, koja se fokusira isključivo na privatni sektor. IFC pomaže zemljama u razvoju, finansijskim ulaganjima i savetodavnim uslugama koje pruža kompanijama i vladama, da dostignu održivi rast. Ona pomaže u mobilisanju kapitala na međunarodnim finansijskim tržištima. U fiskalnoj 2011. godini, ukupna vrednost investicija IFC-a je iznosila oko 19 milijardi dolara, što predstavlja rekordno visok nivo u njenoj istoriji. Do sada, IFC je investirala 209 miliona evra u Sloveniju, fokusirajući se na regionalne projekte i aktivnosti u kojima ona igra ključnu ulogu zbog nedovoljnih privatnih izvora finansiranja.

izvor: www.sveoosiguranju.rs

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum