Munich Re kupio tri britanske vjetroelektrane

Najveći svjetski reosiguratelj Munich Re u ponedjeljak je izvijestio da je kupio tri vjetroelektrane u Britaniji u okviru 2,5 milijardi eura vrijednog ulaganja u obnovljive energetske izvore.

Tri vjetroelektrane u Walesu i području oko Manchestera i Lincolna ukupnog su kapaciteta 102 megavata i u njih je uloženo do 300 milijuna eura, navodi Munich Re. Reosiguravatelj je od 2011. u obnovljive izvore u Europi već uložio 600 milijuna eura. Poslovni dnevnik Handelsblatt izvijestio je u ponedjeljak da osiguravatelji Munich Re i Allianz pregovaraju s njemačkom vladom o ulaganju u vjetroelektrane na Sjevernom moru. Kompanije nisu željele ni potvrditi niti zanijekati tu informaciju.

Istodobno Handelsblatt piše da ministar gospodarstva Philipp Roesler gubi strpljenje kada je u pitanju nizozemski mrežni operater Tennet kojeg vlada okrivljuje da mlaku provedbu plana o širenju njemačkih vjetroelektrana na moru. Berlin je nezadovoljan razinom ulaganja Tenneta, koja ugrožava njemačke ambicije da do 2022. u potpunosti ugase nuklearne reaktore. Handelsblatt piše da Roesler planira razgovarati o toj temi prilikom posjeta Nizozemskoj krajem tjedna. Ministarstvo gospodarstva nije bilo dostupno za komentare.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum