Matjaž Rakovec najbolji financijaš godine

Matjaž Rakovec, Predsjednik uprave Zavarovalnice Triglav, drugu godinu zaredom prema izboru pedeset vodećih menedžera iz većih slovenskih tvrtki i časopisa Kapital proglašen najboljim financijskim stručnjakom u 2013. Nagradu "Naj finančnik 2013" primio je u sklopu financijskog sajma Kapital, na kojem se već 19. godinu zaredom predstavljaju banke, osiguravajuća društva, uzajamni fondovi i druge financijske ustanove.

U okviru finansijskog sajma Kapital 2013, održanom u Cankarjevom domu u Ljubljani, časopis Kapital dodijelio je već tradicionalne nagrade za najbolju tvrtku, najboljeg direktora i najboljeg finansijskog stručnjaka. Priznanje za najboljeg financijaša, drugu godinu zaredom, dobio je Matjaž Rakovec, predsjednik uprave Zavarovalnice Triglav. Unatoč krizi financijskog sustava, Zavarovalnica Triglav je lani ostvarila rekordan profit i u ovim teškim vremenima pokazala se kao izuzetno društveno odgovorno tvrtka.

„Hvala na nagradi koja nama u Zavarovalnici Triglav znači priznanje za protekli uspješno obavljen posao i iskazano povjerenje, a ujedno znači i odgovornost za budućnost. Odlični poslovni rezultati naše osiguravajuće kuće odraz su napornog rada i dosljednog provođenja strateških usmjerenja. Dobre rezultate u osiguranju postigli smo u kompleksnim i zahtjevnom uvijetima, koje su obilježili traženje načina za izlazak iz financijske i gospodarske krize, ali pomalo i nerazumijevanje na području Slovenije s kojim se u društvu gotovo svakodnevno suočavamo. Vjerujem da ćemo i u budućnosti uspješno kročiti zacrtanim putem, uz punu odgovornost i brižljivost u poslovanju“, rekao je Rakovec po primitku nagrade.

Nagrade su dodijeljene nakon održanog okruglog stola na kojem su sudionici, među kojima i Rakovec, raspravljali o budućnosti i izazovima pred kojima se nalazi financijsko tržište Slovenije. Prvi čovjek najveće slovenske osiguravajuće kuće naglasio je da situacija nije tako loša kao što se prikazuje. Zajedno s ostalim gostima izrazio je optimizam prema činjenici da se Slovenija ipak polako izvlači iz krize, ali da hitno treba riješiti problem loših banaka te se pobrinuti i za druge mjere koje će državu izvesti iz recesije. Tu mogu mnogo učiniti upravo financijske ustanove, kao što je Triglav grupa, najuspješnija osiguravajuća i financijska grupacija u Sloveniji i jedna od vodećih u jugoistočnoj Europi.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum