I Severina protiv prijevara u osiguranju

Zavarovalnica Triglav je za kampanju o prijevarama s osiguranjima angažirala najpopularniju pjevačicu na Balkanu Severinu. S njom su snimili duhovit web video koji podiže svijest o prijevarama u osiguranju kao o kaznennom djelu kojim se čini velika šteta osiguravateljnim tvrtkama, a s povećanjem premije i svim poštenim osiguranicima.

U novom web videu Zavarovalnica Triglav želi slikovito prikazati da mašta prijevaranata nema granica. O tome je riječ i u priči mladića iz videa, koji svoj automobil doveze u osiguravajuću kuću i svojom bujnom maštom pokušava procjenitelja štete uvjeriti da je čitavu štetu na njegovom automobilu načinila Severina. Ovim videom Zavarovalnica Triglav želi osvijestiti što više ljudi o štetnosti prijevara u osiguranju i o tome da su one kaznenno djelo. Na kraju upravo prijevare u osiguranju podižu premiju za sve osiguranike.

Britansko udruženje osiguravatelja ocjenjuje da osiguravajuća društva uspiju otkriti prijevare u visini od 4 % bruto iznosa šteta, dok neotkrivenih prijevara ostaje 6 % od neto ostvarenih premija osiguranja. Ako te postotke prenesemo na Triglav grupu, procijenjeni iznos prijevara mogao bi iznositi 77 milijuna eura. Prošle jeseni Zavarovalnica Triglav provela je istraživanje o percepciji i shvaćanju posljedica prijevara u osiguranju. Istraživanje je pokazalo da se prijevare u osiguranju uglavnom ne prepoznaju kao etički problematične. Upravo zbog toga u želji da podignu svijest o prijevarama, jer one povisuju premije za sve osiguranike, odlučili su se za komunikacijsku kampanju, koncentrisanu na podizanje svijesti o rizicima i posljedicama prijevara. U okviru kampanje žele na duhovit način naglasiti da su sprječavanje i otkrivanje prijevara zadatak svih nas, jer nas njihove negativne posljedice sve pogađaju.

Snimanje videa, koji je namijenjen samo širenju elektronskim putem (viralno), odvijalo se na različitim lokacijama – među njima i u Centru za procjenu šteta Zavarovalnice Triglav u Ljubljani. Severina je ponovo dokazala da je zvijezda velikog formata. Svojom ljepotom i strašću očarala je čitavu ekipu, jer se brzo uživila u ulogu neukroćene žene i uvjerljivo je odigrala. Nakon snimanja izjavila je: »Scenarij videa se mi čini sladak i duhovit. I sama mislim da prijevare u životu nisu prihvatljive, jer na kraju tako prevarimo sami sebe.«

»Naša iskustva govore da dosta prevaranata namjerno ošteti svoju imovinu, jer žele oštetiti osiguranje i doći do lake zarade. Ponekad su te priče stvarno fantastične i znaju zabaviti naše procjenitelje štete. Web videom želimo potaknuti osiguranike u čitavoj regiji da nam pomognu kod otkrivanja prijevara u osiguranju tako da ih prijave na našoj internetskoj stranici www.triglav.eu,« komentirala je video Urša Manček, pomoćnica predsjednika uprave Zavarovalnice Triglav.

Kakav je krš na automobilu napravila Severina možete pogledati na web videu pod sljedećim linkom

http://bit.ly/domisljija.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum