Swiss Re: neiskorišten potencijal poljoprivrednih osiguranja

Swiss Re u svojoj se studiji osvrće na poljoprivredna osiguranja koja pomažu u upravljanju rizika, stabilizaciji prihoda farmi te ohrabruju investicije u poljoprivredu čime bi se dodatno osnažila infrastruktura proizvodnje hrane.

U 2011. premija poljoprivrednih osiguranja na globalnoj razini je iznosila 23,5 milijardi dolara, a oko 5 milijardi dolara otpada na tržišta u razvoju (većinom Indija i Kina). Farmeri, proizvođači, vlade, zajednice i agro-biznis općenito mogu imati veliku korist od upravljanja rizikom koju nude (re)osiguranja.

Unatoč tomu, penetracija ove vrste osiguranja na tržištima u razvoju i dalje je na niskoj razini i daleko je od ostvarenja punog potencijala na tržištima u razvoju. „Postizanje pune snage poljoprivrednih osiguranja zahtjeva proaktivnu državnu politiku, infrastukturu, inovativne proizvode, troškovno efikasan poslovni model, nove kanale distribucije i napredne tehnologije. Veliki dio navedenoga može biti postignut kroz partnerstva s osigurateljima“, ističe Amit Kalra, jedan od autora Sigma studije.

Globalna poljoprivredna proizvodnja se mora povećati za 60 posto kako bi se nahranila svjetska populacija koja će do 2050. dosegnuti brojku od 9 milijardi, ističe Swiss Re.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum