Aon lansirao novi proizvod za reosiguranje vremenskih nepogoda

Aon Benfield lansirao je novi proizvod za reosiguranje vremenskih nepogoda kojim se štite osiguratelji od gubitaka uzrokovanih lošim vremenskim uvjetima, prenosi Global Reinsurance. Novo WExcess pokriće, temeljeno na indeksnoj klauzuli, razvijeno je u suradnji sa Swiss Reom i tvrtkom CelsiusPro, koja se bavi risk menadžmentom u segmentu osiguranja loših vremenskih uvjeta.

Proizvod je osmišljen kako bi pomogao ublažiti financijske gubitke osiguratelja uslijed velikih vremenskih nepogoda. WExcess temelji se na službenim meteorološkim podacima te transparentnim i fleksibilnim mehanizmima koji se mogu prilagoditi svakom osiguratelju ovisno o profilu rizika i potrebnoj zaštiti.
Kupci novog proizvoda moraju samo pokazati da imaju osigurljiv interes i priložiti procjenu gubitaka izazvanih vremenskim nepogodam u posljednjih pet godina.

"Ovaj proizvod, temeljen na indeksnoj klauzuli, alternativa je agregatnom reosigurateljnom pokriću katastrofa i može ponuditi niže razine samopridržaja od tradicionalnih reosigurateljnih rješenja. Gubitak koji će pretrpjeti osiguratelj, a na temelju unaprijed dogovorenih mehanizama koji se mogu prilagođavati ovisno o poslovnim potrebama, obračunava se i dogovora na početku na temelju ranijih gubitaka osiguratelja te nisu potrebni daljnji dokazi o gubicima u bilo kojem odštetnom zahtjevu. Mehanizam je vrlo transparentan, a izračune su radili vodeći stručnjaci na području upravljanja rizicima vremenskih nepogoda“, rekao je Kurt Cripps, voditelj službe za razvoj proizvoda u Aon Benfieldu.

"Loše vremenske prilike ozbiljno utječu na poslovne procese i uzrokuje gubitke našim klijentima, odnosno osigurateljima, u gotovo svim sektorima u sklopu industrije. U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo da su troškovi osiguranja zbog nepredvidivih vremenskih prilika strahovito porasli, pogotovo kad je u pitanju osiguranje imovine i autoosiguranje. Ovaj novi proizvod pruža osigurateljima veću zaštitu troškova izazvanih vremenskim nepogodama, što drugim riječima znači da svojim klijentima mogu nastaviti nuditi vrlo sveobuhvatno osigurateljno pokriće“, kazao je Stuart Brown iz Swiss Rea.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum