Crnogorski Atlas Life u suradnji s bolnicom Sv.Katarina iz Hrvatske

Kompanija Atlas Life potpisala je ugovor o saradnji sa privatnom bolnicom „Sv. Katarina“ iz Hrvatske,što će, kako je rečeno na konferenciji za medije održanoj 16. maja 2013. godine u podgoričkom hotelu „Ziya“, osiguranicima ove domaće osiguravajuće kuće omogućiti popuste na troškove liječenja u toj renomiranoj zdravstvenoj ustanovi.

- Poslovna saradnja sa bolnicom „Sv. Katarina“ doprinijeće jačanju razvoja životnog osiguranja u Crnoj Gori i povećanju kvaliteta u pružanju zdravstvenih usluga postojećim i budućim korisnicima usluga životnog osiguranja Atlas Lifea. Željeli smo da naši klijenti ostvaruju benefite ne samo u zemlji, već i u regionu, te smo imali sreću što nam je jedna od najboljih privatnih bolnica u Hrvatskoj izašla u susret. To znači da od danas svi klijenti Atlas Lifea u „Sv. Katarini“ imaju popuste od 10, 15 i 20 odsto, zavisno od tretmana kojem se podvrgavaju. Pri tom se ne radi samo o hirurškim intervencijama, već i o drugim tretmanima – rekao je Slobodan Manojlović, izvršni direktor kompanije.

Podsjetimo, sličan popust osiguranici Atlas Life već imaju u Bolnici Meljine.

Direktorica bolnice „Sv. Katarina“ dr Nevenka Kovač izrazila je zadovoljstvo zbog uspostavljanja saradnje sa Atlas Life, kompanijom koja je, kako je ocijenila, inovator u poslovanju. Ona je kazala da je njena bolnica relativno mlada, ali i da je evropski centar izvrsnosti za sportsku medicine i liječenje kralježnice, čiji su pacijenti najbolji hrvatski sportisti, kao i jedina bolnica sa multidisciplinarnim pristupom dijagnostici, terapiji i rehabilitaciji.

- Mislim da je to jako bitno jer zaposleni, kojima su potrebne naše usluge, treba što prije da budu zbrinuti i da se vrate na radno mjesto. Kroz ovu saradnju vjerujem da građani Crne Gore dobijaju jedno kvalitetno mjesto za zbrinjavanje, jer svi znamo da se s krstoboljom i problemima sa kičmom susrijeće 80 odsto ljudi. Podsjećam da će Hrvatska ubrzo ući u Evropsku uniju. Vaši klijenti će tako moći da se privilegovano liječe u EU, i u našoj bolnici imaće poseban tretman, ukoliko to bude potrebno – rekla je dr Kovač, dodajući da su oni jedini u Hrvatskoj zbrinjavaju kralježnicu u svim segmentima, od klasične konzervativne, minimalno invazivne do velikih operacija,te da ih zovu „Bolnica bez boli“.

Grupno osiguranje+hirurške intervencije

Na istoj konferenciji za medije, Atlas Life je predstavio novi proizvod – grupno osiguranje+hirurške intervencije.

Radi se o, za sada, jedinstvenom proizvodu na crnogorskom tržištu osiguranja. Namijenjen je svakom zdravom i zaposlenom licu starosti od 14 do 65 godina. Svi osigurani od hirurških intervencija imaju pravo nadoknade shodno međunarodnoj klasifikaciji hirurških intervencija kao i ostvarivanje procenta nadoknade zavisno od visine osigurane sume. Sim korisnicima polise Grupno osiguranje+hirurške intervencije osigurana suma se isplaćuje za više hirurških intervencija na različitim organima. Osigurana suma se isplaćuje jedanput za hiruršku intervenciju na jednom organu i može da maksimalno iznosi 5.000 eura, odnosno do maksimalnih 15.000 eura u slučaju više različitih intervencija. Specifičnost u odnosu na slične proizvode na našem tržištu je činjenica da Grupno osiguranje + hirurške intervencije pokriva i više različitih hirurških intervencija na jednom organu.

- Osiguranik ima pravo na isplatu osigurane sume bez obzira u kojoj zdravstvenoj ustanovi je izvršena intervencija. Osiguranje se isplaćuje za intervencije koje su obavljene u Crnoj Gori i van nje, u ustanova koje su registrovane u skladu za zakonom o zdravstvenoj zaštiti – kazao je Manojlović.

Osigurana suma se isplaćuje osiguraniku u slučaju ako je hirurška intervencija nastala za vrijeme trajanja osiguranja i ukoliko je osiguranik uredno uplatio ugovorenu premiju. Maksimalna godišnja bruto premija se kreće od 30 do 102 eura , a zavisi od starosne dobi osiguranika.

- Bitno je da se proizvod Grupno osiguranje+hirurške intervencije u ovom momentu nudi samo zaposlenima koje je njihova firma osigurala kod Atlas Life – rekao je Manojlović.

Više informacija o ovom proizvodu na portalu www.atlaslife.me.

Nakon konferencije, u hotelu „Ziya“ je organizovan koktel.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum