AIG prodaje filijalu za leasing zrakoplova

Američka osiguravajuća kuća AIG prodati će filijalu za leasing zrakoplova ILFC nizozemskoj grupaciji AirCap u okviru sporazuma vrijednog 5,4 milijarde dolara.
ILFC, koji ima gotovo 1.000 zrakoplova i sporazume o kupovini još 330 energetski efikasnih modela, postati će filijala AirCap-a, prenosi portal B92. 
AIG navodi da je prodaja ILFC-a posljednji u nizu sličnih poteza u okviru restrukturiranja i fokusiranja na osnovno poslovanje u oblasti osiguranja. Američka grupacija je prije pet godina, tokom globalne financijske krize, od države primila 85 milijardi dolara, što je najveća pomoć u povijesti SAD-a odobrena privatnoj kompaniji.
Grupacija je otplatila pomoć i pokrenula opsežno restrukturiranje, smanjivši obujam poslovanja za polovinu i okrenuvši se osnovnom poslovanju u oblasti osiguranja.
AirCap je jedna od vodećih kompanija za leasing zrakoplova u svijetu i ima poslovnice u Irskoj, SAD, Kini, Singapuru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. AIG će dobiti tri milijarde dolara u gotovini i 97,6 milijuna novih dionica AirCap-a odnosno 46 posto udjela u toj kompaniji. Sporazum tek trebaju odobriti dioničari AirCap-a i nadležni organi.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum