AXA Grupa predstavila rezultate u prvoj polovini godine

Ukupna premija AXA Grupe u prvih šest mjeseci ove godine dostigla je 50 milijardi eura, što je za 4 posto više nego u istom periodu 2012. godine. Tehnički rezultat kompanije iznosi 2,6 milijardi eura i za 16 posto je veći nego lani, dok je neto prihod stabiliziran na 2,5 milijarde eura (za 1 posto manje nego u prvoj polovini prošle godine). Ovo su najvažniji zaključci sa konferencije za novinare u Parizu, na kojoj je odbor direktora AXA Grupe predstavio poslovne rezultate i planove.

“Ostvarili smo veoma dobre rezultate u prvoj polovini godine, o čemu svjedoči rast u svim najvažnijim segmentima poslovanja, čime je potvrđena naša financijska snaga. U oblasti osiguranja života i štednje radili smo veoma dobro i imamo snažan rast u prodaji i produkciji. U neživotnim osiguranjima takođe smo rasli uz poboljšanje kombiniranog omjera. Zahvaljujući izuzetnoj posvećenosti zaposlenih na putu smo da ostvarimo naše strateške ciljeve, ojačamo tim i budemo spremni za buduće izazove kako bismo nastavili sa realizacijom naše misije da štitimo naše klijente, njihove porodice i imovinu od dugoročnih rizika”, rekao je Henri de Castries, predsjednik i generalni direktor AXA Grupe.

Prihodi AXA Grupe u životnom osiguranju porasli su za 5 posto i iznose 29,6 milijardi eura, a rast je ostvaren kako na razvijenim tržištima zapadne Europe i Amerike, tako i zemljama sa visokim rastom i potencijalima. U oblasti osiguranja imovine, osiguranja od nezgode i ostalih neživotnih osiguranja premija je veća za 2 posto nego u istom periodu prošle godine i iznosi 16,5 milijardi eura. Najveći rast po linijama poslovanja, zabilježen je u upravljanju sredstvima i imovinom i iznosi 12 posto.

Od 2010. godine AXA Grupa posluje u Srbiji i preko kompanija “AXA Životno osiguranje” i “AXA Neživotno osiguranje” konstantno bilježi rast prodaje, broja poslovnih partnera i zaposlenih. Istovremeno AXA u Srbiji pojačava svoje prisustvo u sektorima bankoosiguranja i suradnje s gospodarstvom, čime se ostvaruju napori matične kompanije da dugoročno ulaže na ovim prostorima.

Коментари

Популарни постови са овог блога

SIPA češlja Krajina osiguranje

Pošte Srpske i Mikrofin potpisali ugovor o zastupanju u osiguranju imovine

Polica Uniqa osiguranja uz RBA Visa Platinum